Met de knip dicht heerlijk spetteren in Tropiqua

VEENDAM - Het was voor ruim 45 kinderen uit het Oldambt woensdagmiddag genieten in zwembad Tropiqua, waar ze gratis mochten zwemmen.

De Dichte Knip Oldambt zet zich in voor gezinnen in het Oldambt die tegen de armoedegrens aanzitten. Subtropisch zwemparadijs Tropiqua wil graag iets betekenen voor deze groep en bood de kinderen gratis toegang.

De Dichte Knip Oldambt probeert deze mensen op diverse manieren te helpen. Zij doen dit door bijvoorbeeld Sinterklaasfeesten te organiseren, mensen van boodschappen te voorzien, twee keer per week brood uit te delen of bijvoorbeeld kinderen te voorzien van een verjaardagsbox.

Zwembad Tropiqua is een mooie attractieen wordt vaak bezocht door volwassenen en kinderen. Voor veel mensen is het een hele normale zaak om met regelmaat te zwemmen.

Voor een aantal kinderen is dit niet het geval. Er zijn veel gezinnen in het Oldambt die tegen de armoedegrens aanzitten en dus niet de financiële middelen hebben om gebruik te maken van het prachtige zwembad.

Erik Perdok van Restaurant Tropiqua voorzag de kinderen en begeleiders van een patatje en een kop koffie en een ijsje. Dit ging uiteraard ook met de dichte knip. ,,En daarmee hopend deze mensen een fijne zwemmiddag te hebben bezorgd”, besluit de organisatie.