Open dag bij cultuurhistorische begraafplaats in Wildervank

WILDERVANK - In het kader van de Week van de Begraafplaats is zaterdag 26 mei 2018 vanaf 10.00 uur een open dag op de begraafplaats Dalweg in Wildervank.

Wethouder André Hammenga opent deze open dag en tot 15.00 uur krijgen bezoekers uitleg over de cultuurhistorische waarde van deze begraafplaats. Medewerkers van de gemeente Veendam en Landschapsbeheer Groningen geven rondleidingen en presentaties over de begraafplaats en herstel en historie van verschillende grafmonumenten.

De algemene begraafplaats in Wildervank is een begraafplaats die van cultuurhistorische waarde is. Er liggen een aantal bekende en belangrijke mensen begraven.

De op de begraafplaats aanwezige bijzondere grafmonumenten (funerair erfgoed) moeten daarom behouden blijven. Om deze grafmonumenten te behouden worden er herstel- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig. De gemeente en Landschapsbeheer Groningen zoeken vrijwilligers die meehelpen met de herstelwerkzaamheden. Tijdens de open dag zijn medewerkers aanwezig die hier meer over kunnen vertellen.