Wakeborden Veendam

VEENDAM - Opspattende waterspetters, wakeboarders en waterskiërs glijden over het water en door de lucht.

Het Watersportcentre te Veendam heeft zijn deuren weer geopend voor een spetterend seizoen, in het prachtige Borgerswold te Veendam. Het Watersportcentre Veendam organiseert op 8 en 9 september het Nederlands Kampioenschap Wakeboarden.

De start van de organisatie is ingeluid met een kleurwedstrijd voor de bovenbouw van alle basisscholen in Veendam. Hiermee worden prijzen uitgedeeld t.b.v. de Kidsclub, die binnenkort weer van start zal gaan op de zondagochtend. Wanneer, zal aangekondigd worden op de Facebookpagina van het Watersportcentre Veendam. Tevens zal er dit seizoen op de woensdagavond en op de zaterdagochtend trainingen gegeven worden voor wakeboarders en waterskiërs buiten de reguliere openingstijden om. Leden van het Watersportcentre kunnen hier kostenloos gebruik van maken, niet-leden kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief.

Ook voor een sportief uitje of een drankje of hapje kan iedereen terecht bij het Watersportcentre en bij het Koetshuis.

Expositie

Het culturele seizoen van de dorpskerk in Meeden is volop in gang.

Op dit moment is er een tentoonstelling van An Doorman. Grote en kleurrijke schilderijen, van aquarel en schilderijen van prachtige landschappen. Deze tentoonstelling blijft tot de zomer hangen in de dorpskerk van Meeden. Voor verdere informatie:

www.andoorman.nl

Orgel net ietsje anders

Op 26 mei wordt er in de Dorpskerk Meeden eens iets geheel anders ten gehore gebracht. Muziek op onder andere het prachtig gerestaureerde Hinszorgel. Muziek en zang vanaf de bouw van het orgel in 1751 tot nu en van Bach tot Ede Staal, Eric Clapton en Trijntje Oosterhuis met medewerking van: Gerrit Bekkering als organist, Peta Dijkema ,Jos Poortman en Gerja Ritsema als sopraan, Cantorij “Munter AE”: Simon Jager en Elzo Westerhof als bas, Elena Roudskovskaya als sopraan en Gerda Terpstra als alt/sopraan en ten slotte Roelf Wind op orgel, piano en bariton.

Dit concert is zaterdag 26 mei om 20:00 uur en entree 5,- euro

www.facebook/dorpskerkmeeden

Valse Piano

“We willen doorbreken, ook al is dat onverstandig om uit te spreken. We willen het echt!” Dat de liedjes geschreven zijn op een valse piano, geeft aan dat de mannen van Paradise Parade geloven in hun eigen songs. Donkere theatrale pop met hier en daar een vleugje jaren 80. Melodische zanglijnen, meerstemmigheid, een stevige band en teksten over leven, liefde en dood.

Combineer dit met een portie energie , spontaniteit en plezier en je luistert naar Paradise Parade.

De band treedt vanaf half negen op in Dukdalf in Veenda.m. De toegang is vrij.

Teddyberenexpress STAR

De eerste teddyberenexpres van dit jaar is op Tweede Pinksterdag. Kom jij ook feest vieren met de levensgrote teddyberen?

Er zijn allerlei leuke activiteiten deze dag.

Op deze dag rijdt de stoomtrein tussen Stadskanaal en Veendam volgens onderstaande dienstregeling. U kunt ook opstappen in Bareveld en Wildervank.

Rocken in BC47

Afstudeerproject Chinouk waarbij ze optreedt met deze twee bands; folk rock en progressieve rock.

Met invloeden als Tool, Karnivool en A Perfect Circle. Met hun psychedelische sound en energieke live optreden, zorgen ze voor een show die niet snel vergeet.

Deuren open om 13:00, eerste band om 13:30.

Reserveren op info@metmeercultuur.nl of 06-29025092