Duo-concert op Open Torendag

VEENDAM - Ter afsluiting van de Open Torendag op zaterdag 9 juni geven beiaardier Vincent Hensen en de Winkler Prins Harmonie een duo-concert op het plein bij de Grote Kerk in Veendam.

Het concert staat in het teken van de Open Torendag. Voorafgaand aan het concert kan de toren worden bezocht en gekeken worden bij de klokken van het carillon.

Het unieke en uitdagende is het samen spelen, terwijl de beiaardier hoog in de toren zit en de leden van de Winkler Prins Harmonie op het plein. Speciaal voor deze gelegenheid is een aantal stukken bewerkt. Samen spelen ze ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ‘The White Stone’ van de Nederlandse componist Jacob de Haan en het overbekende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen.

Winkler Prins Harmonie is het schoolorkest van Winkler Prins in Veendam en staat al bijna 25 jaar onder leiding van Jack Horst. De WPH zal naast traditionele muziek voor blaasorkesten ook populaire muziek spelen. Beiaardier Vincent Hensen is sinds augustus 2016 beiaardier in Veendam. Het concert begint om 16.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen.