Eigen brouwerij in hotel Parkzicht is geopend

VEENDAM - Donderdagavond was het dan zover Appie Weij van Brouwhotel Parkzicht in Veendam tapte om klokslag 21 uur het eerste eigen gebrouwen Bogdike Weizen biertje. Na zeker 8 maanden een interne verbouwing is Parkzicht het enige brouwhotel van Nederland.

Zeven streekbieren, waaronder Veenkoloniaal Wietbier, Tammo’s Blond en Adriaans Tripel met ingrediënten als mout en hennep uit Oost-Groningen worden onder leiding van brouwmeester Jacob Melessen uit Veendam gebrouwen. De bijzondere brouwinstallatie met twee brouwketels van glas en roodkoper staan midden in een sfeervolle verbouwde restaurant.

Hoteleigenaar Appie Weij liep al enkele jaren rond met het idee om naar Duits voorbeeld het familiehotel in het centrum van Veendam uit te breiden met een eigen brouwerij. Hij verwacht met het nieuwe voor Nederland unieke concept nieuwe doelgroepen aan te spreken.

Parkzicht heeft inmiddels een ingrijpende verbouwing achter de rug. Het restaurant, de wintertuin en de grote zaal ondergingen een metamorfose. Bovendien is er uitgebreid naar een naastgelegen pand aan het Museumplein in Veendam.