Rare-Planten-Dagen bij Tuingoed Foltz

MEEDEN - Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die vaak in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur.

Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Roy Hofstede en Jutta’s Staudengarten zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ zaterdag 9 en zondag 10 juni tussen 10.00 en 17.00 uur. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

In de schaduw- en bostuinen en de nog jonge jungletuin zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Colocasia (olifantsoor) en Tetrapanax (rijstpapierplant)te zien. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen. Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.

Gastkwekers Roy Hofstede van kwekerij Het Amsterdamsche Veld en Jutta’s Staudengarten zijn beide aanwezigen nemen onder andere een winterharde exoten, tuinorchideeën en rotsplanten mee naar Meeden.