Jamsessie in Veendam groeit een maatje

VEENDAM - Zondag 10 juni is de laatste jamsessie voor de zomerstop in Dukdalf 2.0.

De organisatie gaat er een Jamsessie XL van te maken, en muzikanten die de afgelopen twee jaar hun kunsten hebben vertoond op te trommelen om er een geweldig muzikaal festijn van te maken.

Twee jaar geleden ontstond bij Gerko Vreekamp en Roelof Schuiling het plan om, na het stoppen van de jamsessie in Het Perron In Veendam, dit maandelijks evenement voort te zetten in de Dukdalf 2.0 in Veendam. Inmiddels is ook Alex Horlings het team komen versterken.

De eerste sessie was nog even zoeken naar de juiste manier, maar na verloop van tijd kwamen er meer muzikanten en wist het publiek het evenement ook beter te vinden. Nu is het er iedere maand gezellig druk.

„Momenteel hebben we ook regelmatig beginnende bandjes die ervaring opdoen of de sfeer er alvast in brengen. Maar eigenlijk is het iedere keer een verrassing welke muziek er voorbij komt. Alle muzikale stromingen komen aan bod, van top 40 tot blues en van Nederpop tot rock. Alles mag geprobeerd worden, en of je nu gewoonlijk alleen thuis zingt of als ervaren gitarist riedeltjes van Bach wilt spelen, het publiek roept geen boe en muzikanten geven tips en trucs aan elkaar door”, zo vertelt de organisatie.

Het is een hele onderneming om alle muzikanten in te schakelen, dus heb je eens gespeeld, maar ben je nog niet uitgenodigd en wil je komende keer toch meedoen, geef een seintje aan de organisatie, dan kan daar in de planning rekening mee worden gehouden. De Jamsessie XL is van 15.00 tot 19.00 uur in Dukdalf 2.0 aan de Reede en de entree is gratis.