Twintig jaar in dienst

VEENDAM - Zaterdag was filiaalmanager Ellen Tammeling in het zonnetje gezet voor 20 dienst jaren bij Holland & Barrett. In 1998 was Ellen als eerste verkoopleidster in Groningen bij het bedrijf begonnen toen het nog De Tuinen heette. Na een half jaar werd ze er filiaalmanager. Na vier jaar in Groningen kwam ze in het filiaal in Winschoten aan het werk.

Anderhalf jaar geleden kreeg Ellen het aanbod om in Veendam een nieuw filiaal te openen van het inmiddels omgedoopte Holland & Barrett. „Na 15 Winschoten was ik toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt ze. Ellen wilde heel graag naar het nieuwe filiaal in Veendam, ook vanwege de nieuwe formulewinkel. „Het was een grotere winkel, en voor mij ook wat dichter bij huis in Hoogezand. Er is lekker veel licht, en alles lekker strak. De zaak voelt als eigen en kan hier helemaal mijn ei in kwijt”. „ We werken met z’n vieren. Het is een heel mooi team met een goeie sfeer, en iedereen leert heel veel zodat we de klant goed kunnen helpen met hun vragen en uitleg over de artikelen kunnen geven”.

Het leukste vindt Ellen het werken met voedingssupplementen, en om de klant advies te geven over wat goed voor hen zou kunnen zijn en wat misschien niet. „Wij werken niet met verzorgingsproducten waar parabenen in zitten. Onze verzorgingsproducten zijn parabenenvrij en zonder microplastics. Het zijn lichaamsvreemde stoffen die niet goed zijn voor je huid”.

In de grootste reformwinkel van Noord Nederland is heel veel te vinden op sportgebied, er is een ruim assortiment aan theesoorten en in ‘funartikelen’, zoals de badparels en wierrook. In de nieuwe formulewinkels is de notenbar met gedroogd fruit toegevoegd.

„We hebben chocolade met een hoog cacaogehalte. Het is allemaal afgestemd op wat met de gezondheid te maken heeft”, besluit Ellen.