Snuffelen bij brandweer Veendam

VEENDAM - Summerfun heeft iets nieuws! En dat is ‘Summerfun Ontdekt’.

Tijdens ‘Summerfun Ontdekt’ maken kinderen spelenderwijs een ontdekkingstocht bij bedrijven, instelling of organisaties. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen en welke beroepen zijn er.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld bij de bakker die vroeg de wekker zet om voor ons de broodjes te bakken. Of bij het theater. Hoe worden decors gewisseld, wie regelt het licht en het geluid. En wat zou je willen weten over de wereld achter de zorg? Welke afdelingen en beroepen er zijn allemaal? Er gebeurt veel onzichtbaar achter de schermen, maar dat is juist heel interessant en tijdens ‘Summerfun Ontdekt’kom je dat te weten. Medewerkers nemen je mee en vertellen hun verhaal. En waar dat qua veiligheid is toegestaan, mag je ook de handen uit de mouwen steken! Want je heb misschien veel aan een interessant verhaal, maar de ervaring van het ‘bezig zijn’ is misschien wel zo belangrijk, en het is nog eens leuk ook!

De snuffelreeks begint bij de Brandweer Veendam. Dus als je altijd al meer over het beroep van brandweerman/vrouw hebt willen weten dan krijg je nu de kans om te horen over het werk van de brandweer en je mag ook zelf aan de slag. Natuurlijk ga je met de hoogwerker naar boven, maar ook een auto openknippen, diverse blusactiviteiten uitvoeren en ga je met een zuurstofmasker op in de ‘rookkamer’.

De eerste snuffelcollege van ‘Summerfun Ontdekt’ is op zaterdag 16 juni van 10.00 tot 12.00 uur en is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanmelden kan via summerfun@compaenveendam.nl Je krijgt van Summerfun een bevestiging en meer informatie. Deelname is gratis. Er kunnen 30 kinderen meedoen.