Neem een kijkje in mooie tuinen in de regio

MEEDEN - Het Tuinpad op - In Nachbars Garten vindt op 16 en 17 juni plaats. Die dag worden tussen 11 en 17.00 uur bezienswaardige particuliere tuinen opengesteld voor publiek.

De openstelling van particuliere tuinen is in vele Europese landen inmiddels een bekend fenomeen, maar Het Tuinpad Op is uniek omdat deze stichting grensoverschrijdend werkzaam is. Zowel in Groningen als Drenthe en Noordwest Duitsland.

Tweejaarlijks wordt er een kleurrijke tuinengids uitgegeven. Deze tweetalige (Nederlands en Duits) gids biedt veel informatie over 130 aangesloten de tuinen. Nieuwe tuinen worden na aanmelding door een tuinencommissie gekeurd op gastvriendelijkheid, (planten)kennis van de eigenaar, staat van onderhoud en belevingswaarde van de tuin.

Na goedkeuring wordt de tuin iedere drie jaar opnieuw bezocht om de kwaliteit (de bezienswaardigheid) van het tuinenbestand op peil te houden.

Naast het uitgeven van de tuinengids worden er door de stichting jaarlijks een aantal tuinenmarathons georganiseerd. Liefhebbers kunnen dan zonder een vooraf gemaakte afspraak een selectie van de tuinen bezoeken. Deze tuinen openen van 11-17 uur de tuinpoorten.

De entree is soms gratis, soms wordt een vrije gift op prijs gesteld of er wordt entree gevraagd.

De lijst met deelnemende tuinen wordt voortdurend bijgewerkt en is te vinden op www.hettuinpadop.nl. Foltz in Meeden staat er in ieder geval ook op.