Eerste Noordelijk Dynamic Tennistoernooi in Veendam en Pekela

VEENDAM - Wekelijks wordt in Veendam, Nieuwe Pekela, Exloo, Emmen en Hoogeveen Dynamic tennis gespeeld.

Woensdagmiddag hebben sportcoaches senioren Petra van den Bosch van de gemeente Veendam en Pekela samen met collega Eefke Weismann uit Emmen en Hoogeveen voor het eerst het Noordelijk Dynamic Tennistoernooi georganiseerd. Het toernooi vond plaats in de Sorgvliethal.

Drieëndertig sporters van de verschillende noordelijke verenigingen deden mee en kregen door het toernooi de kans om eens tegen andere spelers te tennissen. Het plezier staat voorop, maar natuurlijk werd er fanatiek om de punten gestreden. Bij het winnen van een wedstrijd mocht men twee druiven pakken en verzamelen. Voor de deelnemers met de meeste druiven was er een klein prijsje.

Dynamic tennis is een uitdagende en dynamische sport voor zowel jong als oud. Doordat er vaak alleen maar overdag sporthalruimte beschikbaar is, wordt de sport op dit moment in het Noorden vooral beoefend door Senioren.

Dynamic tennis is een echte sport met een Dynamic Tennis Bond. “Deze relatief jonge racketsport is een combinatie van 3 racketsporten: tennis, badminton en tafeltennis”, legt Eefke Weismann uit. “Uit deze drie tennissporten zijn elementen in Dynamic tennis opgenomen. Het wordt op een badmintonveld gespeeld met de telling uit het tafeltennis. De sport is heel laagdrempelig en er wordt met heel licht materiaal gespeeld. De ballen zijn zacht. Deze tennisvariant is vooral niet belastend voor de gewrichten, zoals de schouders. En het is niet gevaarlijk. Het tennisracket is groter met een korte steel. Technisch is het ook niet zo moeilijk. Mensen die vroeger tennisten hebben soms een beetje voordeel van de techniek. Maar ze zijn vaak wel in de war met de regels. Ook zij moeten het dus leren”.

Dynamic tennis met de samensmelting uit de drie tennissoorten is ontstaan in de jaren tachtig. En een spel waarbij altijd een dubbel wordt gespeeld en deelnemers veel in beweging zijn.

Door Henk Drenth.