Muziekgeluk in het Alzheimercafé Veendam

VEENDAM - Ignar Rip bedenker en schrijver van het 5 stappen-muziekplan en van de site AlzheimerMuziekGeluk.nl komt op 20 juni in het Alzheimer-Cafe vertellen waarom en hoe muziek de taken van de mantelzorger verlicht. En hoe iedereen met behulp van het 5 stappenplan muziekgeluk kan geven aan iemand met alzheimer.

Op deze avond doorloopt hij samen met de bezoekers het stappenplan. hHij laat voorbeelden zien en horen van zorg-gerichte afspeellijsten. Hij vertelt over de 15-25 regel, waarmee die muziek gevonden kan worden die dwars door de mist van de alzheimer heen herinneringen weer tot leven laten komen.

Volgens Ignar is muziek net zo belangrijk voor de mantelzorger als voor diegene met alzheimer. Met goed samengestelde afspeellijsten geeft muziek geluk aan iemand met alzheimer en gemak aan de mantelzorger. De vader van Ignar zegt ,,Ik weet niet of we de verzorging zonder muziek thuis hadden kunnen volhouden”.

Of nu je partner, vader, moeder, opa, oma, buurman, kennis of goede vriend alzheimer heeft, iedereen is 20 juni vanaf 19.00 welkom in woonservicecentrum de Breehorn in Veendam.