Raamwerk sluit seizoen BC47 af met unieke voorstelling

BORGERCOMPAGNIE - Cultuurwerkplaats BC 47 sluit het seizoen af met een voorstelling van Theatergroep Raamwerk. Ze geven een duovoorstelling: In Tweestrijd en OverLeven.

Hanneke van der Molen (artistiek leider Theatergroep Raamwerk) en Laura Dekker brengen voor het eerst samen hun voorstellingen in een duo-combinatie op de planken. De twee stukken In Tweestrijd en OverLeven handelen beide over thema’s rond de dood.

Een unieke gebeurtenis om meerdere redenen. De regisseurs zijn moeder (Hanneke) en dochter (Laura); Hanneke van der Molen (moeder) en Laura Dekker (dochter). Daarnaast bestaat de theateravond uit twee losstaande voorstellingen met als thema de dood.

In de voorbereiding voor het theaterseizoen 2018-2019 bleek dat beide regisseurs bezig waren met teksten die over hetzelfde thema handelen. Het idee werd geboren om beide voorstellingen samen te brengen en in één theateravond.

Van der Molen regisseert In Tweestrijd (naar Een bruid in de morgen van Hugo Claus). Hierin worden situaties beschreven van waaruit een personage tot het besluit kan komen om zichzelf te doden.

Dekker regisseert OverLeven. Hierin wordt verteld op basis van verschillende teksten en gedichten en met beweging hoe je kunt omgaan met de dood om je heen.

Beide voorstellingen geven een geheel eigen kijk op thema’s rondom de dood. Op 23 juni is dit vanaf 20.00 uur te zien in BC47 in Borgercompagnie.

Reserveren aanbevolen en wel via info@metmeercultuur.nl of 06-29025092