Zangduo speelt met

WILDERVANK - Willemijn van Selling en Oscar Molina zijn beide muzikaal getalenteerd, sympathiek, gezellig en gastvrij. Samen met zeven andere muzikanten vormen ze de band ‘Los Cascos’.

Oscar is Colombiaan van Spaanse bodem, Willemijn is een echte Veendammer. „ Ik wilde graag een poosje op Bonaire wonen omdat dat eiland veel ongerepter en weinig toeristisch was. Er hangt een heel relaxed sfeertje. Oscar kwam naar Bonaire om werk te zoeken. Al vrij snel na de eerste ontmoeting begonnen we een bandje, ‘Three colours’, met een Italiaan. We traden ook veel op op cruiseschepen in het Caraïbisch gebied”, vertelt Willemijn.

„Na alle paradijselijke jaren hebben we ons in Wildervank gesetteld. Dat bevalt enorm, we zijn veel dichter bij de familie, er is veel ruimte, natuur en rust. Bovendien hebben we weer een leuke band waar het erg goed mee gaat”, gaat ze verder. „Laatst hadden we 3 optredens in 2 dagen. In het weekend van 17 en 18 juni staan we op Oerol, dat lijkt ons ook geweldig!”

Willemijn werkt bij de RDW en Oscar heeft een paar jaar in een aluminiumfabriek gewerkt in Sappemeer. Over een paar weken is hij klaar met de opleiding tot personal trainer.

Het integreren in Nederland en het leren van de taal viel mee. „Willemijn en ik hebben afgesproken dat we alleen nog Nederlands met elkaar spreken. Dat was raar in het begin omdat we op Bonaire een samengesteld taaltje van Papiaments, Engels en Spaans spraken. In het Papiaments zitten beel Nederlandse woorden, dus die kende ik al”. lacht Oscar. Zinsbouw is lastiger en soms is dat nog zo. Op de fabriek in Sappemeer heb ik ook een beetje Gronings geleerd. Je moet je aanpassen aan de mensen in je omgeving. Als je de lokale bevolking begrijpt en verstaat, wordt het integreren steeds gemakkelijker”, meent hij.

Oscar begon vroeger met gitaarles en trad vroeger solo op en begeleidde zichzelf daarbij op gitaar. „Ik heb ook in theatervoorstellingen met een Pink Floyd tribute-band gespeeld. „Ik stond eens naar een Mariachi-band te kijken. Toen die band vroeg of er toevallig iemand een liedje mee wilde zingen, duwden mijn vrienden mij het podium op. Een paar dagen later werd mij gevraagd Bonaire te vertegenwoordigen op een Mariachi-festival. Ik won 2 wedstrijden en mocht vervolgens in de jury plaats nemen.

„We willen een van de betere entertainmentbands van Nederland worden met covers en eigen nummers. We willen zelf plezier hebben en ons feestje in heel Nederland brengen. We begonnen in 2015 met z’n vieren Bert, Erik, Oscar en ik. Na de eerste repetitie stonden we de auto in te pakken op een donkere parkeerplaats en kreeg ik de klep van de kofferbak op mijn hoofd. Het zag er gruwelijk bloederig uit maar we hadden wel een naam voor ons nieuwe bandje: ‘Los Cascos’, de valhelmen. Ons eerste optreden was in het Perron. De zaal zat vol ruige rockers en motormacho’s en het was zo leuk! Band en publiek gingen volledig los! Binnenkort te bewonderen op Oerol en op 8 juli op het rozenfestival in Winschoten. Bailamos!”

Woodlands

De tickets voor het Woodlands Festival in Nieuwe Pekela zijn verkrijgbaar. Het dance-evenement wordt 28 juli gehouden in het Veningabos. Het festival is te bezoeken voor iedereen boven de 16 jaar. Het thema dit jaar is The Unsung Beauty. Verschillende dj’s draaien van 14.00 tot 00.00 uur Moombahtonmuziek en House. ‘s Nachts is er Hardstyle, Rawstyle en Hardcore in het bos. Tickets zijn verkrijgbaar via www.woodlandzfestival.nl.