DWZ verder zonder Adrie Kaldijk

OMMELANDERWIJK - Adrie Kaldijk (78) uit Ommelanderwijk is afgelopen zaterdag gestopt na 35 jaar met al zijn werkzaamheden voor ‘zijn’ voetbalvereniging DWZ aan de Zuidwending.

Op 1 juni 1983 werd voetbalvereniging DWZ (her)opgericht door o.a. Adrie Kaldijk, Albert Meertens en Henk Apperlo. In die 35 jaar heeft Kaldijk bijna wel alle functies bekleed binnen de vereniging. Hij was algemeen- tot wedstrijdsecretaris, jeugdleider, scheidsrechter, tot de bouw en beheer van het clubhuis. Voor het bestuur toen alle reden om Kaldijk bij het 25-jarig jubileum in 1993 te benoemen tot erelid, en hem een eigen parkeerplaats toe te wijzen voor zijn fiets bij het clubhuis.

Zaterdag 9 juni 2018 werd afscheid genomen van Mister DWZ en ontving hij vanuit de vereniging een ingelijst voetbalshirt en bloemen. De feestelijkheden rond het 35-jarig bestaan werden afgesloten met een feestavond voor alle leden, oud-leden, sponsoren, en vrijwilligers. Adrie Kaldijk: ,,Het is mooi geweest maar ik hou nog wel een oogje in het zeil.”

Peter Panneman