Open dag CMV: de jongste tandartspraktijk Veendam

VEENDAM - Zaterdag heeft Het Centrum voor Mondzorg Veendam tijdens hun open dag veel bezoekers mogen verwelkomen. Bij de jongste tandartsenpraktijk in de Parkstad (opening 16 februari 2017) was er voor iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal interessante aspecten van de mondzorg.

Ten eerste namen ouders en hun kinderen kennis van een techniek (AdvanSync) op het gebied van beugels, waarbij geen kiezen meer worden getrokken en geen buitenboord- of blokbeugel meer nodig is. Orthodontist Sandra Hayasaki van Mondzorg Veendam was de eerste in Nederland in het gebruik vanbeugelapparatuur in combinatie in met de unieke AdvanSync techniek. Voor kinderen biedt deze techniek een groot voordeel. De apparatuur is buiten de mond niet meer zichtbaar Gebruik van deze beugel kan door de correctie van de overbite een kaakoperatie voorkomen.

CMV besteedt verder veel aandacht aan patiënten met angst voor de tandarts. Tijdens de open dag is tevens het startschot gegeven van het preventieproject Gewoon Gaaf, een programma voor ieder kind tot en met t/m 17 jaar. Aan de hand van een risico-inschatting ontvingen deelnemers een advies op maat. Aansluitend is bepaald hoe vaak een kind bij voorkeur terugkomt. Centrum Mondzorg Veendam is de eerste praktijk in Veendam die met het project Gewoon Gaaf start.

Centrum Mondzorg Veendam is gevestigd aan de Parallelweg 27 in Veendam (naast het station, met gratis parkeren). De open dag was bedoeld ter kennismaking. Nieuwe patiënten zijn natuurlijk van harte welkom.

Henk Drenth