Woellustrun Veendam

WILDERVANK - Al zes jaar organiseren buurtbewoners van de wijk Woellust, gelegen op het voormalig Duintjer-terrein in Veendam, de Woellustrun. Dit jaar op zaterdag 7 juli.

„Aanvankelijk deden er alleen wijkbewoners mee, maar ondertussen komen mensen vanuit de hele regio”, vertellen organisatoren Wim Meems, Wouter Bustin en Roeland Weijs. “Gewoon omdat het een van de gezelligste lopen van het noorden is. Kleinschalig, gemoedelijk, een overzichtelijk parcours met enthousiast publiek langs de kant.”

De Woellustrun is ontstaan als buurt-run waar het hele gezin aan mee kan doen. En dus zijn er naast de 5 en 10 kilometer voor ervaren lopers ook twee kids runs van 500 en 1.000 meter. Lokale middenstanders sponsoren de run en hebben mooie prijzen ter beschikking gesteld. Journalist Piet van Dijken - wie kent hem niet - verzorgt het wedstrijdcommentaar.

De opbrengst van de run gaat naar het Beheerteam Woellust en wordt besteed aan activiteiten in de wijk. Ter voorbereiding kan er op zondag 1 juli deelgenomen worden aan een hardloopclinic van ervaren loper Wim Meems. Inschrijven via www.woellustrun.nl