Ploeteren in de modder bij kinderopvang Meander

VEENDAM - Kinderopvang Meander doet op vrijdag 29 juni mee aan nationale ModderDag. Die dag spelen kinderen in het hele land met zand en water en worden lekker vies in de modder.

Ook de peuters van PSZ Hummelstee en de kleuters van OBS Noorderbreedte komen bij Meander op de Somerlustweg lekker in de modder ploeteren. Dit is van 9:30-11:00 uur.

De gedachte achter ModderDag is om de kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Juist in een tijd dat kinderen veel tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen.

„Wij, als Kinderopvang Meander, doen graag mee aan Modderdag. Als groene kinderopvang zijn wij al veel buiten, maar met modderdag gaan we nog een stapje, of eigenlijk een hele stap verder. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven”, legt Annemarie Schut van Meander uit.

,,Natuur is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen. Met ModderDag willen we de natuurbeleving bevorderen bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Met zand en water zijn de mogelijkheden eindeloos en enorm leuk.”