Stilteprotest tijdens Inloopavond Nedmag

VEENDAM - Woensdagavond werd in de Cultuurwerkplaats te Borgercompagnie tijdens een inloopavond van Nedmag door 50 omwonenden en betrokkenen staand een vreedzaam stilteprotest gehouden.

Dit stilteprotest vond in het laatste kwartier van de bijeenkomst plaats. Er wordt al jaren om aandacht gevraagd voor de problemen rondom de zoutwinning van Nedmag.

Met het stilte protest hebben de aanwezigen gehoor gegeven aan de oproep van dhr. Ter Voort, dhr. Kooiman en mevr. Graper-Niemeijer. Dit om de wens kenbaar te maken dat men geen inloopavond wil, maar een gezamenlijke bijeenkomst. Zonder woorden, maar met papier werd een kwartier gewacht tot Nedmag directeur Bert Jan Bruning het woord aan hen zou richten. Bruning hield zich apart en verliet de ruimte.

De aanwezigen hebben na het eindigen van de inloopavond om 20 uur wederom in stilte de locatie in Borgercompagnie verlaten.

Een aantal politieke partijen van Veendam stond naast en achter deze mensen. Namens de PvdA was Vladimier Slor aanwezig. De SP was er met de voltallige fractie en met een aantal betrokken leden. Evenals raadslid Kees Koning, Han van der Vlist uit Midden- Groningen en Statenlid Henk Hensen.