Ieke van der Wal exposeert aquarellen

ANNERVEENSCHEKANAAL - Ieke van der Wal exposeert aquarellen in de Heerencompagnie in Annerveenschekanaal. Hij vertelt over zichzelf en zijn werk.

,,Ik ben geboren in het dorp Nijega dat nu Elahuizen als naam heeft. Elahuizen aan het meer de Fluessen in zuidwest Friesland. Ben nu woonachtig in Stadskanaal. Als jongen heb ik heel wat schetsboeken volgetekend met diverse materialen. Later ben ik begonnen te schilderen met olieverf.”

,,Na het behalen van de akten tekenen L.O en Handenarbeid heb ik nog in het kader van bijscholingscursus tekenen twee jaar avondlessen gevolgd aan de Academie Minerva in Groningen. Ongeveer 25 jaar lang ben ik in het voortgezet onderwijs bezig geweest met bovengenoemde expressievakken naast de vakken Duits en Geschiedenis.”

Na mijn pensionering ben ik me gaan toeleggen op het aquarelleren,een moeilijke techniek omdat het veel concentratie vereist en een trefzekere hand, vooral omdat fouten eigenlijk niet hersteld kunnen worden. Naar aanleiding van schetsen en foto s ga ik thuis aan het werk en probeer ik het accent te leggen op dat wat mij het meest getroffen heeft. Geboren en getogen aan het water... Is het dan vreemd dat water in mijn aquarellen een grote rol speelt?”

Voor openingstijden kunt u kijken op de site van de Heerencompagnie.