‘Groen’ schoolplein voor de Ommewending

VEENDAM - Basisschool de Ommewending in de Ommelanderwijk heeft vrijdagochtend 22 juni haar nieuwe schoolplein officieel geopend.

Een speciale werkgroep bestaande uit ouders en team heeft na ruim 1,5 jaar van brainstormen, ontwerpen en hard werken het nieuwe plein gerealiseerd. Het is een ‘groen’ schoolplein geworden dat educatief, uitdagend en plantenrijk is met een moestuintje met aardbeien, rabarber en kruisbessen. Ook is er een groene speelberg gecreëerd en een speelbos waar de kinderen op boomstammen kunnen klimmen. Achter de school is een heus amfitheater gebouwd waar de weekopeningen, weeksluitingen en andere activiteiten en buitenlessen kunnen plaatsvinden. De oude bestrating is vervangen door nieuwe en de oude fietsenstalling is afgebroken en vervangen door fietsenrekken. Aan de voorzijde van de school zijn bomen verwijderd en vervangen door nieuwe, lagere beplanting. Dit geeft het schoolplein een wat meer open aanzicht.

Om dit allemaal te kunnen bekostigen hebben de kinderen d.m.v. diverse activiteiten zelf geld bij elkaar gesprokkeld en zijn er bedrijven aangeschreven met de vraag of zij wilden sponseren. Alle sponsoren hebben van de school een houten klavertje vier ontvangen, deze konden zij naar eigen inzicht versieren met reclame. Deze klavertjes hebben een mooi plekje aan de buitengevel van de school gekregen zodat iedereen kan zien wie de school een warm hart hebben toegedragen.

Directeur Catharina Drenth en wethouder Bert Wieringa hielden een openingstoespraak. Na het officiële gedeelte konden de kinderen een drietal workshops volgen die allen te maken hadden met de natuur.