Terug naar de sixties met STAR

STADSKANAAL/VEENDAM - Zo waren er oldtimers te zien, was er een kofferbaksale en ook was er vintage kleding te koop.

Door het barre weer moest het event naar binnen verplaats worden, maar de loods werkte als een prima alternatief. Bij Lida Bol van kapsalon Fabuleus Haaridee kon je gratis een retro kapsel krijgen. ,,We doen naast retro en vintage ook bruidkapsels. En als mensen zeggen dat het bij hun haar niet lukt, dan zie ik dat als een uitdaging.”

Op de achtergrond hoor je het echte jaren-60 geluid. Met klassiekers zoals Elvis Presley, the Beatles and the Rolling Stones. Rianne Schirpsema van de organisatie is zelf ook gekleed is een fleurig jurkje. ,,Wij organiseren events rondom museum STAR. Dit is de eerste keer dat we de sixties doen. Het is jammer van het weer, maar de echte liefhebbers vinden het nog steeds een leuk initiatief. Iedereen die meehelpt in dit event is vrijwilliger en het geld gaat naar het museum voor het onderhoud aan de treinen.”

Bij STAR houden ze oude treinen aan de praat. Geregeld rijden de treinen ook naar en van Veendam.

Het begint steeds drukker te worden en bij de kofferbaksale zijn mensen aan het rondsnuffelen naar oude boeken, platen en apparatuur. Maar wat echt de aandacht trekt, zijn de oldtimers. De auto’s staan in een keurige rij en kinderen stappen enthousiast in. Richard, de eigenaar van een oude Volkwagen legt uit hoe hij aan de auto is gekomen. ,,Het begon als een interesse, en omdat ik automonteur ben is het uitgebloeid tot een echte hobby. Deze schoonheden heb ik nu al een paar jaar en ik ben er erg trots op.”

Hij kijkt geschrokken op als het kleine meisje achter het stuur opeens op de toeter drukt. Haar geschrokken gezichtsuitdrukking zorgt als snel voor gelach.

De kleding afdeling word het meest bezocht. Nathalie Vroon van Elizabeth Young laat kleding zien uit haar winkel in Emmen. ,,Ik heb altijd al een connectie met deze stijl gehad en uiteindelijk ging ik zelf kleding ontwerpen en verkopen. Ik verkoop schoenen, jurken, rokjes, je noemt het maar. Op 14 juli bestaat mijn zaak 2 jaar en dan hebben wij zelf ook een leuk event. Maar toen ik hiervoor werd uitgenodigd kon ik geen nee zeggen. Het is super gezellig en hopelijk gebeurt het volgend jaar weer.”