Dinet Oosting uit Veendam geselecteerd voor WK softbal

VEENDAM - Van 2 tot en met 12 augustus neemt Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal deel aan het WK in Chiba, Japan. De bondscoach heeft ook Dinet Oosting uit Veendam geselcteerd.

Vandaag heeft bondscoach Juni Francisca zijn selectie voor dit toernooi bekend gemaakt. Het grootste deel van deze selectie bereikte in 2016 op het vorige WK een historische vierde plaats en werd in 2017 ongeslagen Europees Kampioen.

Toch zitten er ook vier speelsters bij die voor het eerst hun opwachting zullen maken op een groot toernooi. In de selectie zijn vier speelsters opgenomen met al meer dan 100 interlands achter hun naam: Britt Vonk (127), Chantal Versluis (124), Rebecca Soumeru (117) en Virginie Anneveld (113). Naast Vonk, die in Amerika op professioneel niveau uitkomt voor de ScrapYard Dawgs, is uiteraard ook de andere Nederlandse professional Eva Voortman geselecteerd. De linkshandige werpster speelt dit seizoen op het hoogste niveau in Japan voor Ogaki Minamo.

Vanwege blessures hebben Lindsey Meadows-Oosterveld en Karin Tuk moeten afhaken. Zij zijn in de selectie vervangen door Marjolein Merkx (Roef!) en Laura Wissink (Tex Town Tigers), die hun officiële debuut op een groot toernooi zullen maken voor het Koninkrijksteam. Lisa Hop en Wies Ligtvoet (beiden Roef!) zijn de twee andere debutanten in de selectie van bondscoach Juni Francisca. Met zeven speelsters is landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem hofleverancier van het Koninkrijksteam, dat naast speelsters geboren in Nederland ook nog twee speelsters uit Curaçao (Shareday Christina en Suka van Gurp) en een speelster uit Sint Maarten (Damishah Charles) huisvest.