Eerste baby geboren in Ommelander Ziekenhuis

VEENDAM - Baby Imaan Abachrim is de eerste baby die is geboren in het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda.

Om dit te vieren kregen zij en trotse ouders mevrouw Molema en de heer Abachrim uit Veendam een speciale knuffel en romper. Het Ommelander Ziekenhuis verhuisde op zaterdag 30 juni. Imaan kondigde zich al die dag aan.

Het meisje kwam onder leiding van Rianda Hulzebos, verloskundige in opleiding, en Sannemarije Ridder van Neeltje Verloskundigenpraktijk ter wereld. Imaan werd om 15.58 uur geboren en weegt 2666 gram. Moeder en baby maken het goed en konden vanaf de verloskamer weer naar huis.

Als er een medische reden is om langer in het ziekenhuis te blijven, kunnen moeder en kind verblijven in een kraam-/couveusesuite. Hier kan de moeder met haar gezin verblijven en bezoek ontvangen, totdat zij en haar pasgeboren kindje weer naar huis mogen. De kraam-/couveusesuites zijn onder andere voorzien van een zithoek en gelegenheid voor partner of een ander familielid om te blijven slapen.

Bij het Ommelander Ziekenhuis staat het gezin centraal: datgene waar het gezin het meest behoefte aan heeft is waar het team van zorgverleners op inspeelt. Moeder en kind worden na de bevalling niet gescheiden, ook niet als er extra zorg nodig is. Voor de binding tussen ouder(s) en kind is dit beter.