Multi-talenten gezocht

MIDDEN-GRONINGEN - Hiervoor worden spelers gezocht.

Het stuk wordt een familiemusical die is gebaseerd op het sprookje 1001 Nacht, waarin vertelster Sherazade 1001 verhalen vertelt om in leven te blijven.

,,Maar bij ons is het stuk dan vol met verhalen over markante Midden-Groningers en vaak met een knipoog”, legt directeur Ids Dijkstra van het Kielzog Theater uit. ,,Verhalen van vroeger en nu waarin zowel feiten als fictie voorbijkomen. Denk aan Aletta Jacobs.”

,,En”, vult John de Beer aan, “ik verwacht ook wel iets terug te zien rondom de gaswinning.” De Beer is als muzikaal leider aan de productie verbonden.

Miranda Bolhuis neemt zowel het script als de regie voor haar rekening. Zij gaat haar zomer besteden aan het zoeken en bedenken van mooie en ook humoristische verhaallijnen. In het stuk is ruimte voor ongeveer 25 acteurs plus daaromheen een klein orkest. Tel daarbij op de mensen die zich bezighouden met het decor en de kostuums en dan zijn er zomaar zo’n 50 man op de been voor deze productie.

De zoektocht naar al deze mensen begint bij de acteurs. Mensen in de leeftijd van 11 tot en met 103 jaar mogen auditie doen. Omdat het een musical betreft, zijn multi-talenten die kunnen dansen, zingen én acteren heel erg welkom op de auditie.

,,Maar absoluut ook de belangstellenden die bijvoorbeeld goed kunnen acteren en dansen, of alleen maar goed zingen”, benadrukt Dijkstra. “Als het je wat lijkt om mee te doen aan een professionele voorstelling en je denkt dat je het in je hebt kom dan gewoon auditie doen.”

Deze auditiedag is zondag 8 juli. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt van Miranda Bolhuis een opdracht die ze moeten voorbereiden. Het gezelschap dat uiteindelijk het stuk gaat instuderen, moet rekenen op een heel gezellige en bijzondere periode die wel vraagt om commitment.

Vanaf september wordt iedere zondag gerepeteerd van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. In de eerste week van de kerstvakantie wordt er iedere dag geoefend.

,,Het stuk, de muziek, decor en de kostuums komen dan echt samen”, legt John de Beer uit. ,,En zo zijn de mensen ook naar elkaar toegegroeid. Een intense periode van samenwerken die vaak echt van zo’n groep afstraalt”, aldus Ids Dijkstra.

In de eerste week van januari wordt het stuk minimaal 4 keer uitgevoerd in het Kielzog Theater.

,,Het liefst hebben we het muzikale gezelschap ook voor de zomervakantie samengesteld. We zoeken mensen voor drums, bas, gitaar, toetsen, blazers en strijkers.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de auditie, 8 juli. Mail hiervoor naar info@kielzog.nl. Dit geldt ook voor de muzikanten, maar met de mensen uit deze groep wordt een ander auditiemoment afgesproken.