Tour du Boer in Oost-Groningen

GRONINGEN - Tour du boer is een samenwerkingsproject tussen de Natuur en Milieufederatie Groningen en Gronings Agrarisch Jongeren Kontact. We organiseren activiteiten op het thema natuurinclusieve landbouw in heel Groningen. Deze week is de organisatie te gast in de Veenkoloniën met een paar inspirende bijeenkomsten en activiteiten.

Kenniscafé

3 juli is er in de schuur van Nanne Sterenborg in Onstwedde een informatieve avond over natuurinclusieve landbouw. Na een korte kennisquiz komen twee sprekers aan het woord die ons meer vertellen over het belang van natuurinclusieve landbouw en waar het in de praktijk op neerkomt. Hierna gaan we onder leiding van gastvrouw Margot Faber met elkaar in gesprek; wat leeft er, waar is behoefte aan? Toegang is gratis en iedereen is welkom. De avond begint om 19:30 en eindigt met een borrel.

Farmwalk

Op 4 juli is er een zogenaamde Farmwalk vanaf 19:30 bij akkerbouwer Jaap Dun in Musselkanaal. Op dit moment is het bedrijf van Jaap deels in omschakeling van gangbaar naar biologisch. Tijdens de Farmwalk maken we met Jaap een tour over zijn bedrijf, waarbij hij vertelt over de maatregelen die hij neemt, wat goed werkt en welke knelpunten er zijn. Deze excursie is alleen voor boeren, de toegang is gratis. Opgave en meer informatie Lschuurman@grajk.nl

Boerderijsafari

Zaterdagochtend 7 juli van 09:30 tot uiterlijk11:30 uur is er een boerderijsafari op het bedrijf van Jaap Dun. Hij heeft geëxperimenteerd met natuurinclusieve maatregelen en heeft nog meer plannen. Jaap is een moderne boer en is goed op de hoogte van wat er speelt in de Veenkoloniën. Wil je meer weten over zijn plannen voor meer natuurinclusieve landbouw? Deze excursie is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Meer info op:tourduboer.nl