Gouden Handen Award voor Praktijkschool WP

VEENDAM - De Praktijkschool Winkler Prins kreeg afgelopen woensdag uit handen van de Odd Fellows de Gouden Handen Award.

„De Odd Fellows zetten zich op verschillende manieren in voor de samenleving," vertelt Jaap Bosscher namens de club. "Met deze award willen we onze waardering laten blijken voor jongeren die een opleiding volgen waarbij ze met hun handen leren werken. De maatschappij zit te springen om handige vakmensen. Op de school voor praktijkonderwijs van Winkler Prins worden leerlingen voorbereid op praktische beroepen. Daarom zetten we hen vanmiddag in het zonnetje.”

En natuurlijk is de award ook voor de docenten die zich elke dag voor deze leerlingen inzetten. De onthulling van de prijs was een hele happening, waarbij ook Jaap Velema, de wethouder van onderwijs van de gemeente Veendam, en Winkler Prins-bestuurder Ferdinand Vinke aanwezig waren.

Ook werd er een film van de totstandkoming van de Gouden Handen Award vertoond. De leerlingen, die het kunstwerk zelf hadden gemaakt, werden bovendien allemaal getrakteerd op ijs. En dat ging er op die warme dag goed in.