Een heerlijke wedstrijd zonder verliezers

WILDERVANK - Afgelopen zaterdag namen 34 sporters, uit Hoogeveen, Kampen, Emmen, Groningen en Veendam deel aan de atletiekwedstrijd voor G-atleten in Wildervank.

Tussen de luide aanmoedigingen en juichsalvo’s door willen Bas, Tim en Delano me er alles over vertellen.

Ze trainen iedere maandag en doen mee aan wedstrijden tot helemaal in Nijmegen aan toe! Delano houdt zich soms een beetje in wanneer degene tegen wie hij strijdt nog geen medaille heeft gewonnen.

Hij vindt het leuk om een medaille te winnen, maar een 2de gunt hij een ander liever. Bas vertelt dat het belangrijk is om iedereen, en dus ook de laatste, aan te moedigen :’Die doet ook z’n best ja!’ Marian Slim, trainer en organisator, wat een prachtig evenement. En wat een sociaal sterke groep. Ja, fijn hè? Ze zijn fanatiek maar met zorg voor elkaar. We doen ook mee aan de Nelly Cooman games, Special Olympics, de 4mijl van Groningen en wanneer de deelnemers elkaar weer treffen zie je dat het eerder vrienden zijn dan tegenstanders. Iedereen moedigt iedereen aan. Wanneer er iemand valt of bij het hoogspringen de lat meeneemt, klinkt er vanuit iedere hoek een welgemeende kreet van medeleven en teleurstelling. Gek eigenlijk: een wedstrijd zonder verliezers, iedereen gezond aan het sporten en een fijne dag met vrienden. Zouden we allemaal eens moeten doen!