Eerste lustrum Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit

GIETEN - Op zaterdag 27 oktober start de vijfde editie van het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit.

Het circuit telt wederom zes wedstrijden in de mooie natuur van het Hondsrug Unesco Global Geopark. Vier van de wedstrijden vinden plaats in de gemeente Aa en Hunze, twee wedstrijden worden gehouden in de gemeente Borger-Odoorn.

Alle wedstrijden zijn geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers vanaf 12 jaar. Het circuit wordt georganiseerd door de loopgroepen Gieten, Vomos uit Gasselte en SGO uit Grolloo.

"In het afgelopen seizoen hebben ongeveer 1200 lopers meegedaan", vertelt woordvoerder Zeger Zeilemaker. "De goede sfeer, de omgeving en deelnamekosten van slechts drie euro per wedstrijd spreekt de deelnemers bijzonder aan."

"Voor de vijfde editie gaan we nog meer prijzen beschikbaar stellen voor alle deelnemers die aan tenminste vijf wedstrijden van het Geopark Hondsrug crosscircuit meedoen", vervolgt de inwoner van Gieten. "Dit kan een paar schoenen zijn van Run2Day Assen tot en met een tuinbon van tuinplantenkwekerij Vreugdenhil. Tevens willen we ook graag de korte afstanden 4 a 5 kilometer beter onder de aandacht brengen."

De aftrap van het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit vindt plaats op zaterdag 27 oktober om 14.00 uur met de Boerbosloop in Rolde. De andere wedstrijden zijn op 25 november in Drouwen, 27 december in Gasselte, 13 januari in Ees, 9 februari in Gieten en 23 maart in Grolloo.

Kijk voor meer informatie op de website www.dehondsrug.nl/crosscircuit