Echtpaar Pierik-Noppers 60 jaar getrouwd

VEENDAM - Woensdag 11 juli vierde oud-ambtenaar van de burgerlijke stand Henk Pierik met zijn vrouw Gré Noppers zelf hun 60 jarig huwelijk. Beide echtelieden zijn 84 jaar. Burgemeester Sipke Swierstra heeft het jubilerende echtpaar thuis bezocht aan de Molenstreek om hen te feliciteren. Henk Pierik heeft onder 5 burgemeesters enkele honderden bruidsparen in het echt verbonden.

Henk en Gré zijn allebei in de gemeente Hardenberg geboren, Henk in Lutten en Gré in De Krim. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een muziekuitvoering in Hotel ’t Jachthuis van zijn ouders.

Henk speelde in de accordeonclub, en Gré in de gitaarclub. Het stel is in de gemeente Hardenberg getrouwd.

Gré opgeleid tot kostuumnaaister en coupeuse, ging aan de slag bij Wehkamp om later in de buitendienst te gaan werken als demonstratrice van verschillende merken en soorten naaimachines.

Henk begon zijn loopbaan als assistent-accountant bij Klynveld-Kraaienhof. Het regelmatig werkzaam zijn in de buitendienst bleek eigenlijk niet zijn roeping. Na anderhalf jaar kon hij een benoeming aanvaarden als ambtenaar ter secretarie van de buurgemeente Oldebroek. Bij de afdeling bevolking, burgerlijke stand, nationaliteitsrecht en verkiezingen begon eigenlijk zijn carrière. Na het opdoen van de nodige ervaringen werd Henk ook buitengewoon ambtenaar voor het voltrekken van huwelijken.

In 1965 verhuisde het paar naar Veendam. Hij kreeg de leiding over de sectie burgerlijke stand, nationaliteitsrecht, verkiezingen en de uitvoering van enkele bijzondere wetten. En ook in Veendam voltrok Henk huwelijken.

Het echtpaar kreeg twee dochters en twee zoons. Ze zijn grootouders geworden van acht kleinkinderen.

Na Henks pensionering is het echtpaar 8 jaar geleden aan de Molenstreek gaan wonen.

Gré is al 30 jaar lid van de plaatselijke volksdansgroep. Ook is ze lid van het zangkoor Doremi in Veendam, en van de Vrolijke Noot in Muntendam. Henk houdt zich bezig met het pianospel in gezelschap van twee collega’s.