Feestweek in tweelingdorp is eentje vol variatie

GERKESKLOOSTER/STROOBOS - Van 18 tot en met 22 juli staat alles in het tweelingdorp in het teken van de jaarlijkse feestweek. De Stichting DorpsActiviteiten heeft een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud.

De 5e Ladiesnight in de feesttent opent de feestweek woensdags op het evenemententerrein aan de Poorthoek. Donderdagmiddag is de 55+ middag in de tent. Iedereen wordt ontvangen met koffie of thee en gebak. Het entertainment is een verrassing maar het omvat een mix van cabaret en muziek.

Om 18.30 uur staat een receptie gepland voor alle donateurs en genodigden. Om 19.00 uur wordt het eigen evenemententerrein officieel geopend door de onthulling van de naam. Het terrein werd in 2015 aangekocht van de gemeente en aangepakt door vrijwilligers en plaatselijke bedrijven. „Daardoor is er een prachtig evenemententerrein gerealiseerd waar we behoorlijk trots op zijn”, aldus de organisatie.

Om 20.30 uur start in de tent de pubquiz en na afloop is er een DJ die er nog een gezellig feestje van gaat maken. Uiteraard is iedereen van harte welkom om mee te strijden voor de hoofdprijs.

Vrijdag om 15.00 uur is er de spelletjesmiddag voor alle kinderen t/m groep 8. Rondom de feesttent zijn er verschillende workshops te volgen, waaronder. een voetbal-, korfbal-, gym- en dansworkshop. Voor de jongsten zijn er natuurlijk het springkussen, de Little Tikes en de bouwblokken in de tent. Ieder kind kan zich als zijn superheld laten schminken en donateurs ontvangen een tegoedbon voor een patatje voor hun kinderen.

Om 21.00 uur start de Musicnight @ de Lauwers. Een unieke samenwerking van feestband Exposure en brassband Gloria Deï. Dit spektakel gaat plaatsvinden aan de rivier de Lauwers ter hoogte van de Oosterboeren 8 en 10. Een sfeervol concert op het water met prachtige nummers en Hollandse meezingers. Deze avond is de tent op het evenemententerrein gesloten.

Op zaterdagmiddag verrijst er op het evenemententerrein een klimtoren van 10 meter hoog. Hierin gaan teams krat-stapelen. Het tweede onderdeel is levend sjoelen. In een natte sjoelbak van 13 bij 7 meter moeten de teams glijdend door de poortjes. Het laatste onderdeel is zakslaan. Op de balk boven een bassin met water zal de sterkste overwinnen. Aansluitend aan de sportieve middag is er live muziek van zanger Auke de Vries. Auke is zanger van het levenslied en bekend in de regio.

Om 21.00 uur begint de feestavond met de band Kroepin. En op zondag wordt de feestweek afgesloten met de tentdienst. De dienst zal geleid worden door Ds. Wesseling met muzikale ondersteuning van Gloria Deï.

Er kan dit ook gestreden worden voor de Buurt van het jaarbokaal. Tijdens de feestweek zijn er punten te verdienen met de buurtversiering, de Pubquiz en tijdens de spelmiddag.

Kijk voor het volledige programma op http://www.sdags.nlof Facebook SDA Gerkesklooster Stroobos.