Atletiek | Bekers voor de snelste kinderen van de gemeente Aa en Hunze

GIETEN - De zevende editie van de Kids Run, het individueel kampioenschap hardlopen voor leerlingen van de groepen drie tot en met acht van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze, is vrijdagavond op de brink in Gieten afgesloten met de prijsuitreiking.

door Paul Abrahams

De jongens en meisjes konden in de afgelopen maanden punten vergaren tijdens jeugdlopen in Gasselte, Ekehaar, Annerveenschekanaal, Annen, Gieten en Grolloo. Om een beker te kunnen winnen moesten de kinderen minimaal drie keer meedoen.

De prijzen zijn uitgereikt door hoofdsponsor Michel Boter van Boter | maakt bijzonder en wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze.

De kampioenen van 2018 zijn Marit Veenhuis uit Gieten (meisjes groep 3), Emma Deenen uit Rolde (meisjes groep 4), Jasmijn Deuring uit Gasselternijveen (meisjes groep 5), Daphne Lahuis uit Gasselte (meisjes groep 7), Fleur Wildeboer uit Eexterveen (meisjesgroep 8), Thobian de Groot (jongens groep 5), Daan Esschendal uit Eexterveen (jongens groep 6) en Daan Boelens uit Rolde (jongens groep 7).

Na loting is het trainingspak gewonnen door Emma Deenen uit Rolde. De prijs is aangeboden door Sport 2000 Valkema Sport in Veendam.

Jasmijn en Marit Veenhuis uit Gieten werden ook in het zonnetje gezet. De zusjes hebben aan alle zes wedstrijden deelgenomen.

Het volledige eindklassement van de Kids Run gemeente Aa en Hunze:

Jongens groep 5:

1. Thobian de Groot, Gieten

Jongens groep 6:

1. Daan Esschendal, Eexterveen

2. Julian Potse, Gieterveen

3. Nick Siepel, Gieten

Jongens groep 7:

1. Daan Boelens, Rolde

2. Cris Hadderingh, Gasselte

3. Bas Hoefste, Gasselte

Meisjes groep 3:

1. Marit Veenhuis, Gieten

2. Imre Blomberg, Eexterveen

Meisjes groep 4:

1. Emma Deenen, Rolde

2. Rosalie Beekman, Gasselte

Meisjes groep 5:

1. Jasmijn Deuring, Gasselternijveen

2. Femke Hadderingh, Gasselte

3. Evi Blomberg, Eexterveen

Meisjes groep 7:

1. Daphne Lahuis, Gasselte

2. Jasmijn Veenhuis, Gieten

3. Liza Meijer, Rolde

Meisjes groep 8:

1. Fleur Wildeboer, Eexterveen