Deelnemers Special Olympics in het zonnetje gezet

VEENDAM - De gemeente Veendam heeft afgelopen dinsdag 17 juli de deelnemers aan de nationale Special Olympics in Doetinchem in het zonnetje gezet. Burgemeester Sipke Swierstra en wethouder Henk Jan Schmaal hebben de 26 sporters in de raadzaal van het gemeentehuis warm ontvangen.

Medailles

De sporters van Stichting de Brug Veendam, SV Veendam atletiek en Stormvogels Veendam kwamen uit op verschillende onderdelen, zoals zwemmen, atletiek en wielrennen. Er zijn meerdere medailles mee teruggekomen naar Veendam. De sporters hebben prachtige prestaties neergezet. Vol trots werden de huldigingen in ontvangst genomen.

Met atletiek hebben elf sporters op de 100 meter, 200 meter en 400 meter sprint hun beste beentje voorgezet. Resulterend in vier keer goud, vier keer zilver en twee keer brons. In de onderdelen verspringen, kogelstoten en mini-speer werden één gouden, twee zilveren en zes bronzen medailles meegenomen.

De veertien zwemmers van De Brug hebben het op de 25, 50, 100 en 200 meter zeer goed gedaan. Met maar liefst zeven gouden, vier zilveren en vijf bronzen medailles mogen ze trots zijn.

Voor wielrennen waren er huldigingen voor de prestaties op de 1 en 5 kilometer tijdrit, en de vierde plek op de 10 kilometer wegwedstrijd met maar 1:26.94 seconde na de eerste.