Comité Red ons Refaja houdt een posteractie

STADSKANAAL - Het comité Red ons Refaja gaat een posteractie houden om het sluiten van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Refaja ziekenhuis te voorkomen.

"Treant Zorggroep heeft maar één optie en dat is het sluiten van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde", vertelt Anton Reinders van het comité. "Op initiatief van de gemeente Stadskanaal hebben de omliggende gemeenten een alternatief plan opgezet. Wij willen met deze actie onze steun uitspreken om dit plan verder uit te gaan werken. En tegelijkertijd het bestuur van Treant Zorggroep oproepen om hun plannen op de lange baan te schuiven om het alternatief plan van de gemeenten een kans van slagen te geven."

"Het is nu zaak om de druk op de ketel te houden en het is weer tijd voor een nieuwe actie", vervolgt Reinders. "Het comité Red ons Refaja heeft daarom A3 posters laten maken. Wij willen de mensen vragen deze voor hun raam te hangen, een selfie of een andere leuke foto van de deelnemer aan de actie en de A3 poster te maken en deze onder dit bericht te plaatsen. Elke week is een slagroomtaart te winnen."

De actie wordt afgesloten met de overhandiging van de gebundelde foto’s aan de verantwoordelijke wethouders van de betrokken gemeenten en een afgevaardigde van Treant Zorggroep.

Poster bestellen

U wilt de poster bestellen? Stuur een mail naar redonsrefaja@gmail.com en de poster wordt persoonlijk thuis gebracht.