Ritten geschrapt bij STAR

VEENDAM - Maar door een tekort aan vrijwilligers zijn er deze zomer een aantal rijdagen minder gepland dan voorgaande jaren. De afgelopen jaren reed Museumspoorlijn STAR rondom de hele zomerperiode twee dagen per week, op woensdagen en zondagen. Rondom de bouwvak reed de stoomtrein ook een aantal weken op dinsdagen. Dit seizoen rijdt de STAR niet extra rondom de bouwvak. Hiervan is afgezien omdat er een tekort aan vrijwilligers is. Dat is in de hoogseizoenperiode met name te merken onder de conducteurs en binnen de horeca van de STAR. De druk op de vrijwilligers is in die periode groter. Ook omdat de meeste vrijwilligers ook een ‘normale’ baan naast de STAR hebben en in de zomer zelf ook op vakantie gaan.

Vacatures

Door het tekort is Museumspoorlijn STAR naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Prioriteit hebben de functies van conducteur/kaartverkoop en medewerkers horeca. Ervaring is niet nodig. Bij de STAR worden de opleidingen in eigen beheer verzorgd, ervaring wordt dan opgedaan in de praktijk onder een ‘mentor’. Wel wordt uiteraard gekeken naar geschiktheid voor de functie. En ‘treinengek’ hoeft men niet te zijn, werken in een leuk en enthousiast team is voor velen een belangrijke drijfveer. De werkzaamheden binnen de STAR zijn zeer divers.

Meer informatie

Meer informatie over werken als vrijwilliger bij Museumspoorlijn STAR is te vinden op de website www.stadskanaalrail.nl. Of bel met 0599 65 18 90. Langs komen op één van onze rijdagen deze zomer kan uiteraard ook. We rijden tot en met eind augustus op elke woensdag en zondag.