Meeden beleeft week vol Sport en Cultuur

MEEDEN - De jaarlijkse feestweek in Meeden nu onder de noemer Sport- en Cultuurweek zit er weer op.

Het doel van de Sport en Cultuurweek, is niet winnen maar de saamhorigheid en gezelligheid. ,,In dit doel is de organisatie zeker geslaagd denk ik”, aldus Koos Beishuizen van de organisatie.

De fietstocht viel in goede aarde. De route 150 deelnemers gefietst. De Meedener Stratenloop op dinsdag was een succes met wederom een parcoursrecord van Jesse Bleeker.

Woensdagmiddag was het tijd voor de traditionele kidzmiddag. In zwembad de Kolck was dit een schot in de roos met het warme weer. Op de speelweide waren allerlei spellen te doen en met het bommetje springen vanaf de hoge duikplank was het plaatje compleet. Met een kleine 200 deelnemende kinderen en ruim 400 bezoekers deze middag was het een prima middag.

’s Avonds stroomde het dorpshuis vol waar men kon kaarten, sjoelen en dammen. Donderdagavond stond het wandelpuzzeltocht op het programma, er werden 28 groepen verwelkomd van gemiddeld 5 personen.

De vrijdagavond was er weer ruimte voor een meerkamp, deze werd gewonnen door vriendengroep de Denneneikels.

De slotdag startte met een viswedstrijd waarna in de vroege avonduren de traditionele BP-kwis op de rol stond. In de grote zaal van het dorpshuis pijnigden zo’n 160 hun hersenen op de pittige vragen van quizmaster Bert Pater.

Tijdens het muzikale slotakkoord met Lucas en Gea en duo de Rio’s werd de Aierlegger Award uitgereikt aan Frits Kor en werd de overall-beker gewonnen door team de Vijverlaan onder leiding van Lisa Grave en Romy Mulder.