Met Summerfun naar het klimbos

VEENDAM - Dinsdag werd er in het klimbos naar hartenlust geklauterd. Aan het klimbos-onderdeel van Summerfun deden 30 kinderen mee.

Na een uitgebreide instructie van gecertificeerde kliminstructeurs was er ruimschoots de tijd om onder begeleiding over de drie uitdagende routes te klimmen. Met de zip-line (kabelbaantje) over het water roetsjten ze naar het eilandje, en vanaf daar via een touwbrug weer terug naar de vaste wal.

Summerfun, dat dit jaar voor de 18e keer loopt, is een succesformule. Er doen over alle onderdelen zo’n 150 kinderen mee. Summerfun is in 2000 voortgekomen uit de Vakantiepas. De kinderen kregen op school een ‘paspoort’ met allemaal aanbiedingen van verschillende activiteiten. Nu is het met vooraanmeldingen zodat men vooraf een idee heeft van het aantal deelnemers.

De organisatie bestaat uit 10 vrijwilligers met 2 maatschappelijke stagiaires. ,,De vraag dit jaar is groter dan het aanbod”, vertelt Bijka Scholtens. „Normaal wordt er geloot, maar dat vindt ik ook zo sneu. Nu is het ons gelukt om deze onderdelen voor de deelnemers extra te houden, maar wel op een andere dag. Met uitzondering van het moordspel in Borgerswold (Summerfun Murder), dat we al twee keer eerder hebben gedaan.”

“De belangstelling voor het nieuwe onderdeel, de Jongensavond is groter dan verwacht, we zitten op 30 deelnemers in plaats van de verwachtte 15. Voor de Meisjesavond hebben we 25 deelnemers. Er zijn veel nieuwe kinderen, dat vind ik ook wel fijn, want we zijn er voor iedereen. Onder het motto ‘Samen maken we het gezellig’.”

„De activiteiten met de ouders samen, lopen ook als een trein. We hebben Paintball waar papa en mama ook aan mee kunnen doen. Er is zoveel animo voor dat we twee groepen hebben gemaakt.”

Fabiënne Grave van 9 vond de touwbrug vanaf het eiland over het water best wel wat spannend. Het is erg wiebelig. Maar ze had er vorig jaar ook al aan meegedaan. En over de andere klimtoestellen gaat ze ook allemaal. ,,Afgelopen week had ze wel wat last van hoogtevrees”, aldus haar vader. “Echt niet hoor”, wierp ze tegen. Maar ze durfde toch maar even. Haar vader is tevreden over de organisatie. ,,Het is goed geregeld.”

Door Henk Drenth.