Aan de Andere Kant maakt muziekclip met Tangarine

Aan de Andere Kant is een driejarig theaterproject over de Nederlands-Molukse geschiedenis. Het eerste deel, Een Tijdelijk Verblijf, staat in september en oktober op de planken op drie locaties in Groningen en Drenthe.

Folkduo Tangarine maakte samen met een Moluks gelegenheidskoor voor het theaterproject de openingssong voor de voorstelling Toma Maju Trus.

Tangarine, het folkduo dat landelijke bekendheid kreeg door hun tijd als huisband bij De Wereld Draait Door, groeide op in Assen. Op de vraag of ze een song voor de voorstelling wilden schrijven, zeiden ze direct ja. „We hadden Molukse vrienden op school. Het is goed om hun verhaal te helpen vertellen op een genuanceerde manier. Bijzonder ook om in het Nederlands te zingen. Doen we normaal niet, maar pakt hier best goed uit.”

Al raakt de tijd niet al zijn wonden kwijt, al delen we niet allemaal dezelfde pijn, we kunnen elkaar wel leren te begrijpen’ zingen de mannen van Tangarine in het refrein. In de bijbehorende clip zijn filmbeelden te zien die terug komen in de voorstelling en het verhaal vertellen van de aankomst van de Molukkers in Nederland in 1951.

De (de voorstellingen spelen twee keer op één avond op de volgende locaties. Op woensdag 19 tot en met zaterdag 22 september om 19.30 en 21.15 in de Molukse kerk in Appingedam. Op woensdag 26 tot en met zaterdag 29 september om 19.30 en 21.15 in de Molukse kerk in Hoogkerk en woensdags 3 tot en met zaterdag 6 oktober om 19.30 en 21.15 in de Waterstaatkerk in Bovensmilde.

Kaarten zijn te koop via www.adak-theater.nl