Wine en design komen samen geheime tuin

EEXTERVEENSCHEKANAAL/WILDERVANK - In een ‘secret garden’ genieten van wijn, design, kunst en muziek kan tijdens het nieuwe evenement Wine & Design.

Op zondag 19 augustus tussen 14.00 tot 18.00 uur vindt het evenement plaats in het voormalig gemaal bij de sluis in Eexterveenschekanaal, op de grens van Groningen en Drenthe, bij Wildervank. Deze middag is in het leven geroepen door de Wijnprofessor en designatelier Arti-D.

Eigenaar Wim Davids van Arti-D ontwerpt en produceert decoratie- en gebruiksartikelen van restmaterialen. In zijn atelier in de flank van de secret garden laat hij deze middag zijn ontwerpen zien en geeft hij toelichting over het ontstaan ervan en de gebruikte materialen.

In het gelegenheidsproeflokaal is wijnprofessor Henri Grachten uit Stadskanaal anwezig met geselecteerde exclusieve wijnen uit Zuid-Frankrijk die de gasten mogen proeven met enkele passende hapjes. “Ik richt me op ambachtelijke wijnmakers die met hun kwaliteitswijnen anders de weg naar de Nederlandse consument niet zo snel zouden vinden. Het is een korte lijn tussen de wijnmaker en de wijnliefhebber”, vertelt Grachten. De gasten kunnen deze middag o=ok deelnemen aan de mini-workshops die hij verzorgt.

In een speciaal voor de gelegenheid opgezet pop-up galerie zijn schilderijen te zien van diverse kunstenaars, zowel professionals als amateurs. Zo zijn er enkele litho’s te zien van Johann Faber van De Ploeg. I

Het evenement Wine & Design vindt plaats aan de Semsstraat 16 in Eexterveenschekanaal Gezien de beperkte hoeveelheid kaarten, is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan tot en met maandag 13 augustus door het verschuldigde bedrag (9,50) over te maken op bankrekening NL12RABO0360765149, ten name van H. Grachten, onder vermelding van uw naam en e-mailadres en het aantal personen.