Oogstfeest Onstwedde

ONSTWEDDE - – Vele oude ambachten, een oldtimershow, een braderie met vlooienmarkt, paardensport, diverse kinderactiviteiten en een Boeren Boeldag.

Het zijn slechts enkele van de ingrediënten van het Onstwedder Oogstfeest, dat op zaterdag 25 augustus plaatsvindt op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde. Het Oogstfeest is met jaarlijks duizenden bezoekers een van de grootste eendaagse evenementen van de regio.

Bezoekers van het Oogstfeest doen een stap terug in de tijd. Onder meer dankzij demonstratie van vele authentieke agrarische ambachten, wanen zij zich even op het Groninger platteland in grootmoeders tijd. Dorsmachines scheiden het graan van het stro en van het tot meel verwerkte graan worden heerlijke broden gebakken in een authentieke veldoven. En heerlijke spekdikken. Verder zijn er diverse andere authentieke handambachten, zoals klompen maken, strodokken binden, stoelen matten, midwinterhoorns maken en smeden met een veldsmederij.

Een spectaculair en nieuw onderdeel van het Oogstfeest is het schapen drijven. Enkele subliem afgerichte bordercollies laten zien wat zij allemaal kunnen met een kleine kiudde schapen. HDV Alteveer verzorgt demonstraties hondendressuur, onder meer met een pakwerker. Het Onstwedder muziekduo Wim & Miranda geeft diverse optredens en een draaiorgel speelt vrolijke klanken.

Kortom te veel om op te noemen en zeer de moeite waard om een kijkje te nemen!