Jeugdige mountainbikers mikken op ‘pumptrack’ Veendam

VEENDAM - Lars, Matthew en Fabian zijn drie enthousiaste fietssporters uit Veendam. De mannen maken zich sterk voor de aanleg van een zogenaamde ‘pumptrack’, een parcours vol heuveltjes waarbij de snelheid ontstaat door het op en neer rijden over de heuveltjes.

„Wij denken dat niet alleen wij maar sporters als skaters, rolschaatsers en BMXers er veel plezier van zullen hebben. De aanleg van zo’n baan kost geld. Daarom gaan we binnenkort in gespek met de gemeente over de eventuele aanleg van het parcours”, zegt Lars. „In vergelijking met de kosten van andere sportaccomodaties is het relatief goedkoop dus maken we best een kans”, denkt hij. „Bovendien zijn er daarna geen kosten meer voor het onderhoud. De baan wordt gemaakt van asfalt met zand er onder endaarvoor zoeken we sponsoren.”

Ook Fabian ziet het helemaal zitten. Naast sportfietser is hij erg handig. „Ik repareer en verbeter mijn fiets helemaal zelf”, zeg hij enthousiast. „We willen zelf graag de handen uit de mouwen steken maar meer vrijwilligers zouden welkom zijn. De kosten van een fiets variëren nogal, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt maar een geschikte 2 de hands fiets kost ongeveer 150 euro”, zegt Lars.

Volgens de jongens is er veel animo voor een parcours. „We hebben een facebookpagina ‘Pumptrack Veendam’ waarop inmiddels 120 mensen hebben aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn. We hopen natuurlijk op nog veel meer stemmen. En in Veendam is er een markt voor. Er is niet veel te doen hier en er wordt veel geklaagd over overlast. We willen niemand tot last zijn maar lekker actief en op een positieve manier bijdragen aan een laagdrempelige nieuwe sport. Op het terrein bij het stadion zijn plannen voor een nieuw aan te leggen wielrenbaan. „Dat zou mooi gecombineerd kunnen worden met een pumptrack.”

Zie voor meer info: https://www.facebook.com/pumptrackveendam/. Tekenen voor een petitie kan op: http://www.pumptracks.nl/petitie/veendam/?utm_campaign=shareaholic