Exotenmarkt bij Tuingoed Foltz Meeden

Een nieuw evenement! Op 18 en 19 augustus vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor het eerst een grote Exotenmarkt plaats. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars presenteren er hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, bananen, cacteeën, agaves en andere, vaak ook winterharde, exoten. Uniek voor Noord-Nederland en een must voor liefhebbers van alles wat anders is op plantengebied.

Naast een gevarieerde markt met standhouders uit heel Nederland worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz (11.00 en 15.00 uur), waarbij ook de andere thematuinen van het 4 hectare grote tuingoed worden aangedaan. Diverse deelnemers houden een korte voordracht over hun favoriete specialiteit; heel laagdrempelig, gewoon in de eigen kraam tussen de eigen planten. Maar voor de liefhebbers is er bovenal een schat aan bijzondere planten te zien en te verwerven.

Planthunter Eric Jannink neemt bezoekers mee op een botanische reis rond de wereld. Tijdens zijn lezing met prachtige beelden vertelt hij smakelijk over de ervaringen op zijn plantenexpedities, die hem in vrijwel ieder continent brachten. De lezing begint op beide dagen om 13.00 uur.

Ondanks de droge zomer zien de tuinen van Foltz er momenteel geweldig uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, canna’s, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die deze zomer zo uitbundig schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bostuin met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling biedt.

Op het terras worden exotische lekkernijen geserveerd. Een stand van Stichting Kinderhulp Gambia haalt met decoraties, sieraden en gebruiksprodukten tropisch Afrika naar Nederland.

De Exotenmarkt is een heerlijk exotisch uitje in eigen land.

Openingstijden: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden

(0598) 635 000 of (06) 10 59 34 37

kwekerij@tuingoedfoltz.nl

www.tuingoedfoltz.nl