Zin in Kinderfeestweek

VEENDAM - Samen met een grote groep vrijwilligers wordt er op het Ballonveld in Borgerswold een feestelijk programma gedraaid voor kinderen. Dit jaar is het thema: ‘Ik zie jou!’. ,,Een erg belangrijk thema”, reageert Michelle die dit jaar voor de derde keer begeleidster is. ,,Het is belangrijk dat je gezien wordt. Dit is niet voor ieder kind vanzelfsprekend en ik wil de kinderen in mijn groepje laten merken dat ik ze zie.”

Boer Harmsen

De Kinderfeestweek draait om gezelligheid, spelletjes doen en elkaar ontmoeten, maar ook om het christelijk geloof en toneel. Dit jaar staat het verhaal van Mozes centraal. Daarnaast speelt Dione het typetje van ‘Bloem’, het buurmeisje van boer Harmsen. Dione: ,,Ik ga vaak bij de boer langs en praat met hem over verschillende dingen. Boer Harmsen is niet zo jong meer en heeft veel meegemaakt. Toch is hij niet eenzaam, hij is dankbaar en tevreden. Maar het is de vraag wat hij gaat doen als er plotseling iets ergs gebeurt? Blijft hij dan ook rustig en kalm?”

Duidelijkheid en structuur

In 2004 werd de Kinderfeestweek opgezet door verschillende kerken en wordt ieder jaar voorbereid door een actieve commissie. Met maar liefst 200 vrijwilligers uit verschillende kerken weten ze er elk jaar weer een succes van te maken. Dagelijks komen er zo’n 300 kinderen en daarbij is duidelijkheid en overzicht erg belangrijk. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en iedere leeftijdsgroep heeft een herkenbare kleur. Op elke groep staan meerdere begeleiders en is er EHBO aanwezig.

Manou en Dewi

Manou en Dewi zijn trouwe bezoekers van de Kinderfeestweek. Ze kijken er al het hele jaar naar uit. Ze hopen dat er veel kinderen gaan komen en dat ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. Moeder Femke vertelt dat haar dochtertjes het leuk vinden om te dansen en te zingen. Een andere favoriete bezigheid is het pannenkoeken eten in de zelfgemaakte hut. ,,Ze zijn al weken aan het aftellen en hebben het er elke dag over”, vertelt Femke. ,,Als het afgelopen is zijn ze verdrietig. Het zou van Manou en Dewi wel vaker mogen dan één week in het jaar.”

Speciale bus

En er is goed nieuws voor de kinderen in Veendam-Noord. Dit jaar rijdt er een KFW-bus vanuit Veendam-Noord naar het Ballonveld. Er komt een KFW-bushalte bij basisschool De Noorderbreedte. De bus haalt je ’s morgens en ’s middags bij de bushalte op en brengt je na het ochtend- en middagprogramma daar weer terug. Michelle: ,,Ik hoop dat er zo meer kinderen gaan komen uit dit deel van Veendam. Ik kan me voorstellen dat ouders het misschien wat lastig vinden om steeds heen en weer te rijden. Gelukkig is er nu deze mogelijkheid. De kinderen hebben wel toestemming van hun ouders nodig om mee te kunnen rijden.’’

Kopje koffie?

En iedereen is welkom om een kijkje te nemen. Voor de ouders, zussen, broers, opa’s, oma’s en buren is er een speciale tent waar ze een kopje koffie of thee kunnen krijgen. Ook kunnen ze er het programma volgen op een groot scherm. Michelle: ,,Er hangt elk jaar weer een leuke sfeer en het is mooi dat er bij de kinderen tijdens deze week een verandering plaatsvindt. Het kindje dat eerst een beetje verlegen was, is dan ineens losser en baalt als het vrijdag is. Je raakt vertrouwd met de kinderen en zij met jou. ”

Deze zomer is de Kinderfeestweek van 27 tot 31 augustus. Meer informatie of online alvast opgeven: www.kfw2018.nlKinderfeestweek Veendam: Ik zie jou!