Huwelijksvoltrekking in jaren 60 sferen

VEENDAM - In het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum werd afgelopen zaterdagmiddag een huwelijk voltrokken in rock-’n-roll sferen. ’s Avonds gingen de voetjes van de vloer op de rock-’n-roll hits van weleer. Geheel in stijl gekleed.

Het kersverse echtpaar Ischa en Natalie Blom leerde elkaar in Café De Toeter kennen. Natalie: ,,Toen ik binnenkwam dacht ik, dat is een leuke vent”.

En dat was wederzijds. Ischa heeft een passie voor rockabilly muziek, een samentrekking van de muziekstijlen rock-'n-roll en hillbilly. Het is het een gezamenlijke passie geworden. Op een rockabilly festival in Franeker hebben ze elkaar ten huwelijk gevraagd. “Het idee om in rock-’n-roll stijl te trouwen was van ons beiden. Er is behoorlijk wat tijd gaan zitten in het rock-’n-roll kapsel.”

Ischa heeft altijd al iets met rock-’n-roll gehad. En met mooie oldtimers. In zijn Ford Popular uit 1957 was Ischa zelf de chauffeur naar de voormalige kerk in Wildervank. De oldtimer is tot een hotrod showwagen omgebouwd. Alleen hij en Natalie mogen erin rijden.

Natalie lachend, ,,ik heette eerst Bloem, en nu heten we allebei Blom.” Op het festival in Franeker hoorden ze van een ouder echtpaar, die hen de dansvloer had opgetrokken, het geheim van een gelukkig huwelijk. ,,Elkaar waarderen en elkaar in waarde laten. En genieten van de rock-’n-roll.”