Nostalgische zeemansliederen in het centrum van Stadskanaal

STADSKANAAL - Enkele maanden geleden werd het zilveren jubileum van shantykoor Noszélie Singers uitbundig gevierd in Theater Geert Teis.

Amper bekomen van het succesvol verlopen feest, werpt het volgende evenement zijn schaduw vooruit: het internationale shantyfestival.

Het muziekfestijn wordt zaterdag 25 augustus voor de 22ste keer georganiseerd door de Noszélie Singers. De officiële opening wordt verricht door Goziena Brongers, zij is cultuur wethouder van de gemeente Stadskanaal.

De ijzersterke formule die elk jaar veel publiek op de been brengt, wordt niet gewijzigd. Acht koren uit Nederland en Duitsland brengen - verspreid over drie podia op het Menistenplein en het Raadhuisplein en bij de Europabrug - van elf uur 's morgens tot vijf uur 's middags nostalgische zeemansliederen ten gehore. Vanzelfsprekend mag uit volle borst worden meegezongen en het festival wordt rond de klok van vijf uur gezamenlijk afgesloten op het Raadhuisplein.

"Het publiek kan deze keer genieten van de Noszélie Singers en Roergangers uit Stadskanaal, Stormvogels uit Loppersum, shantykoor Losdorp, Pekelder Shanty Pluskoor, Stuyvesant Sailers uit Drachten en de Duitse shantykoren Bingumer shantychor en Shanty Ladies 2000, vertelt Klaas van Dijk. Hij is voorzitter van shantykoor Noszélie Singers. "De shantykoren uit Drachten en uit Bingum zijn voor de eerste keer van de partij in Stadskanaal."