Gestolen penningen weer terug bij museum

VEENDAM - Grote opluchting bij de mensen van het Veenkoloniaal Museum in Veendam. De penningen die 8 augustus werden gestolen uit het museum zijn weer terecht.

De dader kreeg hoogstwaatschijnlijk wroeging want de penningen werden in de brievenbus van het politiebureau Veendam gedeponeerd. De recherche voert een sporenonderzoek uit.

„We zijn in ieder geval blij dat de penningen weer boven water zijn. Waarde hebben ze eigenlijk alleen voor verzamelaars van penningen, maar deze groep is niet zo groot. De penningen hebben voor ons historische waarde”, aldus directeur Hachme.

De penningen zijn verbonden met de naamgever van cultuurcentrum vanBeresteyn, oud burgemeester van Beresteyn die onder andere de grote gangmaker was achter het uitbreidingsplan Tusschendiepen. We zijn er blij dat we de penningen direct op Facebook geplaats hebben evenals een foto van een auto die later die avond rond 1.30 ons privéterrein op reed. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat een kennis van de dader ze heeft teruggebracht.”

De inbraak had grote impact op de medewerkers en vrijwilligers die zich zeer betrokken voelen bij het museum. „Maar het heeft ons ook weer op scherp gezet. Gelukkig blijkt het camerasysteem een goede investering.”