Veel belangstelling voor lustrumeditie Fivelstadtocht

APPINGEDAM - Zo’n zeshonderd inschrijvingen zijn er al binnengekomen voor de Fivelstadtocht op 8 september.

Hiermee heeft het historisch culturele wandelevenement tijdens het Open Landelijk Monumenten Weekend zo het lijkt een vaste plaats op de landelijke wandelkaart ingenomen.

Vanuit Appingedam wordt de vijfde historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer. De start- en finishlocatie is het kleinste Renaissance raadhuis uit 1630 aan de Wijkstraat in Appingedam. Het wandelevenement is altijd op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes in het Fivelingo gebied te accentueren en voor de editie van 2018 is een oostelijke route uitgezet.

De voorbereidingen van het eerste lustrum van het wandelevenement de Fivelstadtocht zijn afgerond. Op de oostelijke route voor de 25 en 40 km wandelaars worden – afhankelijk van de te lopen afstand – de volgende plaatsen met hun wetenswaardigheden bezocht: Steendam,Schildwolde, Hellum, Siddeburen, Tjuchem, Meedhuizen en Amsweer. De vijf en vijftien km wandelaars blijven deze keer aan de noordkant van het Eemskanaal en wandelen rond en langs het gebied Opwierde 2 , Tuikwerd en Fivelzicht alsmede Delfzijl.

De inschrijving sluit bij maximaal 700 deelnemers en kan tot en met vrijdagavond 7 September om 22:00 uur via de website http://www.fivelstadtocht.nl Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.