Volkszang Veendam organiseert landelijke ontmoetingsdag

VEENDAM - De afdeling Veendam e.o. van de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang organiseert op zaterdag 8 september a.s. de jaarlijkse landelijke ontmoetingsdag, de zogenoemde toogdag, in de grote zaal van Hotel Parkzicht in Veendam.

Zo’n tweehonderd zangers en zangeressen van bijna alle landelijke afdelingen zullen die zaterdag naar Veendam “togen” om in een gezellige ambiance samen een hele dag liedjes uit vervlogen tijden te zingen onder leiding van Henk Norder, de zangleider van afdeling Veendam. De afdeling Veendam e.o. viert daarmee haar 80-jarig jubileum en het 45-jarig jubileum van de zangleider.

Naast de uitgenodigde gasten uit het hele land is er ruimte voor andere belangstellenden om het middagprogramma vanaf 13.30 uur mee te maken voor een bedrag van € 7,50. Belangstellenden kunnen zich tussen 13.15 en 13.30 uur melden bij de ingang van de zaal.

Mochten belangstellende dames ook eens een zangavond van de afdeling Veendam e.o. willen meemaken, dan kan dat uiteraard. Op zo’n avond worden in een gezellige sfeer vele liedjes uit de oude doos gezongen. Het wordt dus nadrukkelijk niet als repetitie gezien. Alles draait om de gezelligheid. Veendam heeft alleen een damesafdeling. Er wordt eens per maand op woensdagavond gezongen in het gebouw van Compaen aan het Jan Salwaplein. De eerstvolgende zangavond is op woensdagavond 19 september om 20.00 uur.