Wild West, Veendam op zijn best!

VEENDAM - Stichting Bogdike, de Sintcentrale, de bibliotheek en de scouting organiseren samen op zaterdag 8 september in het centrum van Veendam een nieuw kinderevenement: Wild West, Veendam op zijn best!

Stichting Bogdike, de Sintcentrale, de bibliotheek en de scouting organiseren samen op zaterdag 8 september in het centrum van Veendam een nieuw kinderevenement: Wild West, Veendam op zijn best!

„Wie kent ze niet; stripheld Lucky Luke, zijn paard Jolly Jumper en het hondje Rataplan, de cowboys Woody en Jessie uit de tekenfilm Toy Story, indiaantje Hiawatha, zijn vriendinnetje Minnehaha en rivaal Geronimo uit de Donald Duck. De indiaanse Pocahontas of de cowboys Jesse James, Billy the Kid, Buffalo Bill, Wyatt Earp, Davy Crockett en Butch Cassidy. En wie heeft ze niet gelezen of gezien, de boeken en films van de Duitse schrijver Karl May, beroemd geworden door zijn verhalen over Old Shatterhand en Winnetou.

Nou zullen niet al deze namen de kinderen iets zeggen, maar cowboytje of indiaantje hebben we wel allemaal gespeeld. En is het een mooi thema waar flink kan worden uitgepakt met huifkarren, een sheriff, paarden, cowboyhoeden, bizons, indianentooien, tipi’s, medicijnman en totempalen”, aldus Bijka Scholtens van Bogdike.

Er staan veel echte cowboyactiviteiten op het programma zals linedansen op countrymuziek, er is een stormbaan en een rodeostier, de muzikale banjoman rijdt op zijn ‘paard’ rond en de kinderen kunnen op echte pony’s rijden. Ook wordt er een groot tipidorp gebouwd waar van alles te doen is. Waaronder een speurtocht.

De gratis Wild West middag begint om 13.00 en duurt tot 17.00 uur in het centrum van Veendam.