‘Jan Bosch orgelconcert’ Wildervank

WILDERVANK - Op zaterdag 8 september a.s. organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank weer het jaarlijkse ‘Jan Bosch orgelconcert’.

Pieter Pilon, hoofdorganist van de Protestantse Kerk in Farmsum zal een programma verzorgen met toegankelijke orgelwerken zoals Air van J.S. Bach en de indrukwekkende Toccata van Widor. Op deze Nationale Orgeldag zorgt Pieter voor feestelijke muziek die goed past bij het romantische Walcker-orgel, een bijzonder orgel tussen de andere Groninger orgels.Het begint om 20:00 uur, de toegang is 5 euro.

Pieter Pilon kreeg orgellessen van Piet Wiersma en studeerde vervolgens orgel aan het nu Noord Nederlands Conservatorium in Groningen bij Wim van Beek en piano bij Jan Marisse Huizing. Kerkmuziek studeerde hij aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag bij respectievelijk Christiaan Winter en Jos van der Kooy. Hij verdiepte zich in liedbegeleiding (piano) bij Tan Crone. In 1988 behaalde hij voor orgel het einddiploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Regelmatig geeft hij concerten als solist of in samenwerking met koren, instrumentale en vocale solisten. Als docent piano en orgel is Pieter Pilon verbonden aan de muziekschool ‘Zuid-Groningen’. Hij is hoofdorganist van de Protestantse Kerk in Farmsum (Delfzijl). Voor organisten en muziekliefhebbers is het befaamde Lohmanorgel in de Farmsumer Kerk een bekende trekpleister.

Dit jaar is het door omstandigheden niet mogelijk om de kerk en toren op Open Monumentendag, ook 8 september, te bezoeken.